Wellington Veterinary Clinic

Location: Wellington, Colorado

The new Wellington Veterinary Clinic replaces the client's previous downtown storefront hospital in Wellington, Colorado.  The goal was to keep the same small town, main street feel in the new facility that the original hospital had.  The new hospital includes cottage "stick" style vernacular architecture and river rock accents to create a warm, welcoming environment.  The front desk and exam room cabinetry are defined by warm wood tones.  The flooring in the public areas is ceramic tile in earth tones with color variances for interest and with unique paw print tile insets.  The medical areas of the hospital are clean, crisp, effective and efficient.  The facility also includes boarding services with premium dog suites which feature wide windows and skylights.  The building was designed for easy expansion in the future.

Design Merit Award 2012
AAHA Practice of the Year - First Place 2012